HOGYAN VÁLASSZUNK FÖLDET?

  Amikor növényeink átültetésére kerül a sor, bizonyára mindenkiben felmerül a következő kérdés: "Milyen fajta virágföldet válasszak?". Teljesen megértjük, hogy ez a kérdés rengeteg növényszerető embernek feladja a leckét, a kínálat ugyanis óriási, ráadásul minden növény más és más kémhatású talajban fejlődik optimálisan.


  Az optimálisan megválasztott virágföld fontos tulajdonsága, hogy felveszi és megtartja a földlabdában található vizet, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyökerek folyamatos vízellátásban részesüljenek és ezáltal gazdag makro és mikroelemekkel gazdagodjanak.

  Fontos tápanyagok: foszfor, magnézium, vas, réz, bór, mangán, nitrogén, molibdén, kalcium, kálium, kén, cink.
  hogyan válasszak virágföldet

  Az ideális virágföld...

  légáteresztő

  víztartó

  tápanyagmegkötő

  Melyik növény milyen típusú virágföldet kedvel?

  "A" típusú virágföld, melynek jellemzője a semleges termesztő közeg. Ajánlott: rododentrofélékhez, bizonyos páfrányfajokhoz, hortenziákhoz, ciklámenekhez, azáleához, szobafenyőhöz, szobapáfrányhoz.
  "B" típusú virágföld, melynek jellemzője, hogy átmenetet képez "A" és "C" típusú virágföld között. Inkább lúgos termesztő közeg, alkotóelemei között szerepel a: natúrtőzeg, komposzt, bazalt, mészkő darálék. Ajánlott: kaktuszfélékhez, szobahárshoz, kankalinhoz, vízipálmához, aloe virághoz.
  "C" típusú virágföld, melynek jellemzője a lúgos, meszes összetétel. Ajánlott: muskátlikhoz, szobanövényekhez, rozmaringhoz, cserepes orgonához, leanderhez, törpepálmához.
  Copyright © 2018 Na-Turfa Kft. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu