KERTÉSZETI TANÁCSOK
  Minden növény megérdemli azt, hogy gondosan, figyelmesen, körültekintően gondozzák
  . Növényvásárlást követően - a megfelelelő körülmények megteremtése után  (a növény egyedi preferenciáit figyelembe véve) - fontos, hogy energiát fordítsunk a megfelelő öntözésre, a rendszeres tápanyag ellátásra, valamint a minőségi virágföld utánpótlására.
  virágültetés
  Fontos, hogy a növény átültetése rendszeresen, megfelelő időben történjen! A virág a földet könnyen elhasználja, aminek következtében a cserép szűkössé válhat!
  palántaföld
  Víz, levegő, páratartalom, tápanyagok, hőmérséklet, fény - rengeteg dologra kell odafigyelnünk annak érdekében, hogy növényünk jól érezze magát!
  növénygondozás
  Az egészséges, megfelelő növekedéshez elengedhetetlen, hogy növényünk laza, légáteresztő, víztartó, tápanyagban gazdag virágföldet kapjon!

  Miért fontos, hogy tápanyagban gazdag virágföldet használjunk?

  Zavartalan fejlődés


  Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a virágaink zavartalan fejlődése érdekében érdemes tápanyagban gazdag virágföldet használni, hiszen az ásványi anyagokban gazdag föld olyan nélkülözhetetlen anyagokat juttat a virág szárába, amelyhez normál esetben - "átlagos" virágföldet használva - növényeink nem jutnának hozzá!

  Egészséges növény


  Gyönyörű, egészséges színekben pompázó levelek, virágok, száradó részektől mentes összkép
  - valószínűleg ez minden gondos, növényszerető ember álma. A minőségi virágföld és a körültekintően megválasztott -és karban tartott- körülmények mind hozzájárulnak ahhoz, hogy otthonunkban jól érezzék magukat "zöld társaink".

  Erős gyökérzet


  A tápanyagokban gazdag virágföldek nagyban segítséget nyújtanak növényeinknek abban, hogy erős, stabil, egészséges gyökérzetet tudjanak kialakítani. Miért fontos az erős gyökérzet? Gyorsabb víz-, és tápanyagfelvételt tesz lehetővé, ezáltal a felszívott anyagok is gyorsabban beépülnek a növény sejtjeibe.

  Színpompás virágzás


  Folyamatos növényvirágzás, rengeteg bimbó? Ez bizony azt jelenti, hogy a növény jól érzi magát a "bőrében". Víz, levegő, páratartalom, tápanyagok, hőmérséklet, fény - ha minden körülmény adott, akkor a végeredmény egy hálás, egészséges növény lesz, aminek mindenki a csodájára jár.

  Mire van szükség a virág átültetésénél?

  jól megválasztott virágedény

  agyaggranulátum

  takaró réteg

  ültető közeg

  virágültetés minőségi virágfölddel

  jól megválasztott virágedény

  agyaggranulátum

  takaró réteg

  ültető közeg

  virágültetés minőségi virágfölddel


  Virág átültetésénél kifejezetten fontos, hogy olyan cserepet találjunk, amely a dekoratív elvárásokon túl, könnyű, nagyobb, mint a növényünk "előző lakhelye", ráadásképpen: kielégíti a növényünk élettani igényeit

  Ha megtaláltuk növényünk tökéletes "új otthonát", akkor az átültetés már gyorsan zajlik. Először is elengedhetetlen, hogy a jobb vízelvezetés érdekében helyezzünk agyaggranulátumot a cserepünk aljába és majd csak ezt követően gondoskodjunk arról, hogy növényünk megfelelő, tápanyagban gazdag virágfölddel legyen körülvéve. A földet gondosan, szorosan tapogassuk a cserépbe végezetül pedig egy kiadós locsolással jutalmazzuk a növényünket az őt ért "megpróbáltatásokért" cserébe.
  Copyright © 2018 Na-Turfa Kft. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu